Tweede toilet

Nederlanders gebruiken steeds meer water, er dreigt een tekort en ing. G. Doedens, chef van de afdeling hydrologie van het Waterleidingbedrijf Midden-Neder noemt een “uitbundige bad- en douchecultuur, vaatwasmachines en een tweede toilet als belangrijkste oorzaken van de groei” (NRC Handelsblad, 17 november).

Dat veel baden, douchen en vaatwasmachines extra water kost kan ik begrijpen. Maar de mededeling dat een tweede toilet in huis van invloed is op het watergebruik verbijstert mij. Wat moet ik mij daarbij voorstellen? Hoe gebruiken de mensen hun tweede toilet? Bevordert het bezit van een tweede toilet de eet- en dranklust met alle gevolgen vandien?

De journalist die het artikel schreef heeft ernstig gefaald. Ik spoor hem aan terug te keren naar ing. Doedens en ons opheldering te verschaffen.

    • J.W. Terveldt