Schip van VN beschoten bij haven Somalië

BULLA HOWA, 24 NOV. Een schip van de Verenigde Naties met ongeveer 10.000 ton aan voedsel aan boord is vanmorgen voor de haven van de Somalische hoofdstad Mogadishu beschoten en weer naar de open zee gevaren.

Dat heeft een woordvoerder van de VN bekendgemaakt. Het was rond het middaguur nog onbekend of het schip beschadigd is. Op een vliegveld in het zuiden van Somalië hebben gewapende mannen gisteren een vliegtuig van de Verenigde Naties overvallen en de medewerkers van hun geld en paspoorten beroofd. De Italiaanse filmster Sophia Loren heeft gisteren verschillende vluchtelingenkampen in Somalië en Kenia bezocht. De 58-jarige filmster bezocht de voor hongersnood en geweld gevluchte Somaliërs op verzoek van de Verenigde Naties om op die manier de aandacht voor Somalië te vergroten. Bij haar bezoek aan de kampen werd "La Loren' gevolgd door vele tientallen persfotografen. Bij het nemen van een foto van de filmster raakten de vaak uitgemergelde vluchtelingen een paar keer in de verdrukking. Na afloop van het bezoek noemde de Oscar-winnares de situatie in het Afrikaanse land zeer tragisch. (Reuter, AP)