Samenwerking VSB met Spaarbank Westland op komst

De Stichting Spaarbank Westland en de VSB Groep, een onderdeel van de financiële groep Fortis, hebben bekend gemaakt dat zij een onderzoek instellen naar de mogelijkheid van samenwerking.

Spaarbank Westland heeft vestigingen in 's-Gravenzande en Monster in het Westland. Met een balanstotaal van ongeveer 300 miljoen gulden en een eigen vermogen van 20 miljoen gulden, telt de spaarbank 37 medewerkers. De VSB Groep, met de kernbedrijven Verenigde Spaarbank te Utrecht en de Nutsspaarbank te 's-Gravenhage, kende eind juni 1992 een balanstotaal van ruim 25 miljard gulden en een groepsvermogen van 1,9 miljard gulden. Het aantal medewerkers bedroeg 5500. De VSB Groep heeft 325 kantoren en maakt deel uit van Fortis, een internationaal werkzaam bank- en verzekeringsconcern dat tot stand is gekomen door de bundeling van de activiteiten van AMEV/VSB en de Belgische AG Groep. In die constellatie zijn AMEV en AG de moedermaatschappijen van Fortis.