Geen geld

De zwemsters die bij de Olympische Spelen van Barcelona de finales haalden, kijken vergeefs uit naar de giro-storting van vijfhonderd gulden van het NOC.

Er komt niets. Het potje van de individuele begeleiding is leeg. Johan van der Haar van het sportloket: “Wij hebben nu eenmaal een beperkt budget. Voor de KNZB is dat deze zomer met zo'n 40 à 50.000 gulden overschreden, ook al omdat de waterpoloploeg zich alsnog voor Barcelona kwalificeerde.”

De afgelopen weken werd in overleg besloten dat de KNZB de uitkering voor november zal bekostigen. Voor december is geen oplossing gevonden. Van der Haar: “We moeten er op toezien, dat het geld daar terecht komt, waarvoor het is bedoeld. Bij de zwembond waren geen centrale trainingen gepland.” Wegens hetzelfde argument kregen ook het watersportverbond en de roeibond te horen dat de geldkraan was dichtgedraaid.