Foto: LEUSDEN - De Hoge Commissaris voor de ...

Foto: LEUSDEN - De Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de VN, mevr. S. Ogata - in Nederland voor een tweedaags bezoek -, heeft vanochtend in Leusden een asielzoekerscentrum bezocht. Met op de achtergrond het geluid van F16's liet Ogata zich uitgebreid informeren over de opvang van asielzoekers. In één van de sta-caravans op het centrum nam zij een petitie in ontvangst van een Somalische vrouw die in Nederland met haar familie herenigd wil worden. Na afloop van het bezoek zei Ogata “erg onder de indruk te zijn van de manier waarop vluchtelingen in Nederland worden opgevangen”. Hoewel ze onderstreepte dat de Nederlandse regering al veel vluchtelingen helpt, vindt zij dat Nederland nog meer kan doen. Tijdens het bezoek aan het asielzoekerscentrum werden er op de nabij gelegen Leusderheide geen schietoefeningen gehouden. (Foto NRC Handelsblad/ Rien Zilvold)