Dreigbrief van RAF aan bedrijven

DEN HAAG, 24 NOV. Een aantal bedrijven en personen heeft in Nederland dreigbrieven ontvangen van een groepering die zich het RAF-commando Holger Meins noemt.

In de brieven zitten volgens een woordvoerder van de Centrale recherche-informatiedienst (CRI) in Den Haag kogels bijgesloten. De groepering eist dat er 75.000 dollar wordt overgemaakt op een rekeningnummer van de Bank of China in Brussel. Als betaling achterwege blijft dan dreigt de RAF-groep met maatregelen.

Meins is een in de jaren zeventig overleden lid van de Duitse terreurorganisatie Rote Armee Fraktion. Ook in Duitsland en België zijn dergelijke brieven ontvangen. De eerste afpersingen zijn vorig jaar al verstuurd. De CRI coördineert een onderzoek naar de herkomst van de dreigbrieven. Voor zover bekend zijn er geen betalingen verricht.