AVCB wil Vezeno overnemen

De verzekeringsmaatschappijen AVCB Holding en Vezeno houden besprekingen over een volledige samenwerking.

Het is de bedoeling dat AVCB (de in december 1990 samengesmolten combinatie van de verzekeringsmaatschappijen Avéro en Centraal Beheer) in eerste instantie 30 procent van de aandelen Vezeno verwerft. Daarna zal AVCB een openbaar bod van circa 600 gulden per aandeel uitbrengen op de resterende aandelen Vezeno, zo heeft AVCB vandaag bekendgemaakt. De laatste koers voor aandelen Vezeno, die op de incourante markt worden verhandeld, bedroeg 468 gulden.

AVCB wil binnen het concern een aparte divisie oprichten waarin de intermediair-activiteiten van Vezeno en Avéro Holding (volledige dochter van AVCB) zullen worden ondergebracht. In totaal werken bij deze bedrijven 500 mensen, gelijk verdeeld over beide ondernemingen. SER-fusiecommissie, vakbonden en ondernemingsraden zijn op de hoogte gebracht.

De beoogde samenwerking zal in stappen worden uitgewerkt.

Eerst zal AVCB nog dit jaar een belang van 30 procent verkrijgen in Vezeno door middel van conversie van de in 1990 aan Vezeno verstrekte obligatielening van 14,7 miljoen gulden (20 procent) en via nog uit te geven aandelen tegen storting van 10,5 miljoen gulden (10 procent).

Daarna zal AVCB een openbaar bod uitbrengen op alle uitstaande aandelen Vezeno.