Italiaanse fluitist Severino Gazzelloni (73) overleden

ROME, 23 NOV. De Italiaanse fluitist Severino Gazzelloni is zaterdag op 73-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Cassino overleden aan de gevolgen van een hersentumor. Gazzelloni, dertig jaar lang de solofluitist van het symfonieorkest van de Italiaanse omroep RAI, was wereldberoemd. Hij was de solist in 135 composities die voor hem werden geschreven door tal van bekende componisten, onder wie Igor Strawinsky, Bruno Maderna, Pierre Boulez en Luciano Berio.

Severino Gazzelloni was leraar aan de Academia di Santa Cecilia in Rome en de Chigiana Academia in Siena, waar hij talloze jonge Italiaanse fluitisten opleidde. Gazzelloni bezat een gouden fluit waarover hij zei dat die meer voor hem betekende dan vrouwen “omdat die mijn bloed is, mijn geluid, mijn hele leven.”