FC Barcelona verdringt La Coruna als koploper

MADRID, 23 NOV. Barcelona heeft zaterdag zijn hoogste score van het seizoen bereikt. Een dag later kwam de club aan de kop van de ranglijst omdat La Coruna in Madrid verloor (1-2) van Atletico. Barcelona liep met overtuigende cijfers (6-1) over Zaragoza heen. Real Madrid raakte een punt achterop bij de rivalen. De tegenstander van Vitesse (aanstaande donderdag in de UEFA-beker) speelde met 1-1 gelijk tegen het laaggeplaatste Cadiz.

Bij Barcelona maakten drie spelers twee doelpunten. Ronald Koeman, de Nederlandse verdediger, die dit seizoen nog geen treffer achter zijn naam had, scoorde een keer uit een strafschop en schoot een vrije trap raak. Ook de Bulgaarse ster Stoichkov en Beguiristain waren twee keer succesvol. Stoichkov maakte dit seizoen al twaalf doelpunten. Hij is topscorer in Spanje.

Barcelona speelde de laatste tien minuten met een man minder. Ferrer werd weggestuurd met twee gele kaarten. Voor Zaragoza scoorde Pardeze uit een strafschop, die was veroorzaakt door de voor de licht geblesseerde Koeman ingevallen Witschge. Bij een hoekschop stak Witschge bij een duel zijn arm de lucht in.

Real Madrid speelde tegen Cadiz van het begin van de tweede helft met tien man. Ricardo Rocha kreeg de rode kaart na een grove overtreding tegen Francisco Narvaez. Oliva bracht Cadiz uit een vrije aan de leiding. In de 66ste minuut kwam Madrid op gelijke hoogte. Milla scoorde, na fraai voorbereidend werk van Enrique.

Achter Barcelona, dat zeventien punten heeft vergaard, staan drie clubs op zestien punten: La Coruna, Real Madrid en Atletico Madrid. De tweede Madrileense club won van La Coruna door treffers van Juanito, die vlak na het begin en kort na de rust scoorde. De Braziliaan Bebeto maakte de treffer voor La Coruna.

In de Italiaanse competitie stonden twee derby's op het programma. Juventus liep een punt in op AC Milan, dat met de drie Nederlanders in de basis gelijk speelde tegen Inter (1-1). In Turijn versloeg Juventus stadsgenoot Torino met (2-1).