TOERNOOIEN EN PRIJZENGELD MANNENTENNIS

De ruim vierhonderd mannelijke tennisprofs verdienen van januari tot en met december 1992 meer dan zestig miljoen dollar (110 miljoen gulden).

Op het ATP-wereldkampioenschap, in Frankfurt, gaat de winnaar met minimaal 1,6 miljoen gulden naar huis. Volgende maand is er bij de Grand Slam Cup in München bijna elf miljoen gulden beschikbaar. De vrouwen hebben "slechts' 43 miljoen gulden te verdelen. In hun Masters in New York staat 5,4 miljoen op het spel. De tenniswereld heeft geen last van een economische recessie. Verwacht wordt dat het prijzengeld volgend jaar met een kwart zal stijgen. De tabel geeft de datum waarop het toernooi begon, de plaats waar het gespeeld werd, het bedrag in dollars dat er aan prijzengeld beschikbaar was, de namen van beide finalisten en de uitslag van de finale. Drie toernooien uit de toernee zijn in Nederland gespeeld: Rotterdam, Rosmalen en Hilversum. Richard Krajicek won de toernooien in Los Angeles en Antwerpen, Jacco Eltingh won in Manchester.