ramsj

Helen Craig: Angelina Ballerina Altamira 1990. Van ƒ 19.90 voor ƒ 7.95. De Slegte. Vanaf 5 jaar.

Janosch: Welterusten Snoedelboedel - Snoedelboedel bouwt een huis - Snoedelboedel vangt een haas Querido 1984. Van ƒ 10.00 voor ƒ 3.95 per deel. De Slegte. Vanaf 5 jaar.

Karel Eykman/Joep Bertrams: Van alles wat voor iedereen Sjaloom 1985. Van ƒ 18.90 voor ƒ 6.90. Bij ICOB aangesloten boekhandels, informatie: 01720 - 37231. Vanaf 6 jaar.

Gunnel Linde: Red Joppe dood of levend Leopold 1988. Van ƒ 24.90 voor ƒ 9.95. De Slegte. Vanaf 6 jaar.

Aleida Leeuwenberg: Het weespaleis De Bezige Bij 1987. Van ƒ 22.50 voor ƒ 5.90. Bij ICOB aangesloten boekhandels. Vanaf 10 jaar.

Kevin Crossley-Holland: Beowulf Hans Elzenga 1988. Van ƒ 23.50 voor ƒ 9.95. De Slegte. Vanaf 11 jaar.

Irina Korschunow: Hij heette Jan Querido 1984. Van ƒ 21.90 voor ƒ 9.95. De Slegte. Vanaf 14 jaar.

Henry Wiencek: The world of LEGO Toys Abrahams 1987. Van ƒ 65.00 voor ƒ 34.50. Scheltema Holkema Vermeulen, Amsterdam.

Helen Craig: Angelina Ballerina

Altamira 1990. Van ƒ 19.90 voor ƒ 7.95. De Slegte. Vanaf 5 jaar.

Muis Angelina denkt de hele dag uitsluitend aan dansen en nooit aan kamer opruimen of op tijd op school komen. In hun wanhoop bedenken vader en moeder de pedagogisch enig juiste zet: Angelina mag op balletles. Prentenboek met zeer Engelse, knusse priegeltekeningen.

Janosch: Welterusten Snoedelboedel - Snoedelboedel bouwt een huis - Snoedelboedel vangt een haas

Querido 1984. Van ƒ 10.00 voor ƒ 3.95 per deel. De Slegte. Vanaf 5 jaar.

Snoedelboedel is een langharige kruising tussen een cowboy en een hondje. Veilig weggedoken onder zijn enorme hoed en in gezelschap van Kanariepieten Snoedelpaardje sjokt hij op te grote voeten van het ene malle avontuur naar het andere. Geestige, rafelige tekeningen bij kleine nonsensikale verhalen.

Karel Eykman/Joep Bertrams: Van alles wat voor iedereen

Sjaloom 1985. Van ƒ 18.90 voor ƒ 6.90. Bij ICOB aangesloten boekhandels, informatie: 01720 - 37231. Vanaf 6 jaar.

Bundeling van drie eerder verschenen boekjes: De allerallersterkste, Allemaal samen en Alles proberen. Scènes uit het dagelijks leven van jonge kinderen. Levendige, gedétailleerde tekeningen en simpele tekstjes brengen een vriendelijke, sociaal gerichte boodschap.

Gunnel Linde: Red Joppe dood of levend

Leopold 1988. Van ƒ 24.90 voor ƒ 9.95. De Slegte. Vanaf 6 jaar.

Joppe is "de belangrijkste mol van de hele wereld. Hij is niet geboren. Hij is genaaid. Van zwart fluweel." De onafscheidelijkheid van Joppe en zijn baasje wordt voortdurend bedreigd door kleine rampen. Trefzekere observaties van een kleuter die zichzelf en zijn stoffen makker als het centrum van het universum beschouwt.

Aleida Leeuwenberg: Het weespaleis

De Bezige Bij 1987. Van ƒ 22.50 voor ƒ 5.90. Bij ICOB aangesloten boekhandels. Vanaf 10 jaar.

Een enge jongen kan alleen leven op vers doorbloed voedsel. Als toeleveraar fungeert een geldbeluste dokter die gebruik maakt van gemalen kakkerlakken, vogeltjes en weeskinderen. Aangenaam griezelige en knap inelkaar gezette vertelling, waarin duidelijk de echo van het volksverhaal klinkt.

Kevin Crossley-Holland: Beowulf

Hans Elzenga 1988. Van ƒ 23.50 voor ƒ 9.95. De Slegte. Vanaf 11 jaar.

Prozabewerking van Engelands oudste heldendicht, waarin op een liter bloed niet wordt gekeken: "Een gruwelijk geluid van scheurende spieren, zenuwen en vlees klonk op; het hete bloed spoot uit de wond en de arm van het monster liet los." De pentekeningen zijn minstens zo suggestief en barok als het taalgebruik is.

Irina Korschunow: Hij heette Jan

Querido 1984. Van ƒ 21.90 voor ƒ 9.95. De Slegte. Vanaf 14 jaar.

De zeventienjarige dochter van overtuigde Naziouders wordt verliefd op een Poolse dwangarbeider. Door haar heimelijke relatie wordt ze geconfronteerd met volstrekt nieuwe denkbeelden en onderwerpt ze zichzelf en haar omgeving aan een onbarmhartige analyse. Een ingewikkeld, maar hecht geconstrueerd ik-verhaal waarin een scherp beeld wordt opgeroepen van een kleine Duitse gemeenschap tegen het einde van de oorlog.

Henry Wiencek: The world of LEGO Toys

Abrahams 1987. Van ƒ 65.00 voor

ƒ 34.50. Scheltema Holkema Vermeulen, Amsterdam.

Een kijkje achter de schermen van het LEGO imperium, waar ter wille vanpromotiedoeleinden alles glanzend opgepoetst is. Van de geboorte van de LEGO steen in 1949 tot de huidige drie miljoen steentjes per jaar. Met een tocht door LEGOland en voorbeelden van wat architecten bouwden en wat kinderen bedachten (een spaghetti-happende robot).

    • Bregje Boonstra