Kühne + Heitz versterkt positie in Oost-Europa

De Rotterdamse handelsonderneming in temperatuurgevoelige levensmiddelen (zoals gevogelte, rund- en varkensvlees, eieren, zuivel, groenten en vis) Kühne + Heitz, heeft tegen betaling in contanten het aandelenkapitaal verworven van Gebrs. Van Stolk Rotterdam bv, gevestigd in Dinteloord.

De transactie is met terugwerkende kracht gerealiseerd per 1 januari 1992 en zal een “bescheiden positieve invloed” hebben op de winst per aandeel van het op de parallelmarkt van Amsterdam genoteerde Kühne + Heitz.

De overgenomen onderneming heeft als belangrijkste activiteit de afzet van agrarische produkten (waarvan een belangrijk deel bestaat uit tarwebloem), voornamelijk in Oost-Europese landen. Als gevolg van de verslechterde economische situatie in die landen wordt een groot deel van de jaaromzet van 25 miljoen gulden gerealiseerd via barter-transacties (ruilhandel).