Gebrek aan stootkracht van Vitesse

MAASTRICHT, 21 NOV. Zes dagen voor de eerste confrontatie met Real Madrid heeft Vitesse een schrijnend gebrek aan stootkracht getoond. De Arnhemmers voetbalden gisteravond in Maastricht best aardig, maar MVV won met 1-0.

Het doelpunt viel al in de negende minuut en werd gemaakt door Vitesse's afdanker Visser. Hij kopte een voorzet van Meijer in. Doelman Van der Gouw was kansloos, omdat zijn verdediger Laamers de bal nog met het hoofd beroerde.

Een opmerkelijke gebeurtenis want de verdediging van Vitesse had in elf wedstrijden slechts zes doelpunten tegen gekregen en pronkte met de minst gepasseerde verdediging van de eredivisie.

MVV koesterde de voorsprong door onmiddellijk wat behoudender te gaan spelen. Vitesse kreeg met het verzorgde combinatiespel een overwicht, maar kwam niet of nauwelijks tot kansen. Van Grinsven werd alleen op de proef gesteld met schoten van afstand door Straal, Bos en Van Arum.

Het Arnhemse overwicht ebde na de rust steeds meer weg. MVV speelde feller op de bal, een knokte naar een paar kansjes. Bij verschillende uitbraken struikelden Scheepers en Vissers over Arnhemse benen en claimden een strafschop. Scheidsrechter weigerde de bal op de stip te leggen.