Evacuatie in Bangladesh voor wervelstorm

DHAKA, 21 NOV. Meer dan 200.000 mensen zijn de afgelopen dagen uit de kustgebieden van Bangladesh naar het binnenland geëvacueerd om hen te beschermen tegen een op til zijnde wervelstorm.

Dit heeft het Rode Kruis in Dhaka gisteren bekendgemaakt. De storm naderde de zuidoost-kust met windsnelheden van 210 kilometer per uur. De Bengaalse radio riep de bevolking de hele dag op veiliger oorden op te zoeken. Daaraan werd deze maal redelijk gevolg gegeven, verklaarden de autoriteiten. Eind april vorig jaar kwamen bij een wervelstorm naar schatting 139.000 mensen om. Toen negeerden veel Bengalen de waarschuwingssignalen, onder andere omdat zij vreesden dat als zij hun stukje grond tijdelijk zouden verlaten, het door anderen zou worden ingepikt. Vaak ook neemt de wervelstorm in kracht af voordat de kust wordt bereikt. (AFP)