Bhutto wil nu campagne per trein

KARACHI, 21 NOV. De Pakistaanse oppositieleider Benazir Bhutto zal haar "lange mars' tegen de regering wijzigen in een campagne per trein.

Dit heeft haar woordvoerder gisteren gezegd. Een regeringsfunctionaris heeft de voormalig premier Bhutto overleg aangeboden op voorwaarde dat ze haar protest tegen de regering staakt. Maar op dat aanbod lijkt ze niet te willen ingaan. Haar woordvoerder zei dat ze haar “lange mars per trein” die haar door het hele land moet voeren, maandag zal beginnen in Karachi. Ze zal ook richting Rawalpindi reizen, dat woensdag het startpunt van de lange mars naar het parlement was. Die betoging werd echter door hard ingrijpen van het leger verhinderd. Bhutto, die donderdag voor dertig dagen werd verbannen naar het zuiden, zal zelf de trein voor Rawalpindi moeten verlaten.