VS jagen op terroristen in M-Oosten

WASHINGTON/ BEIROET, 20 NOV. De Amerikaanse regering heeft een internationale zoekactie gelanceerd naar verdachten van ontvoering van en moord op Amerikanen, van wie een aantal recentelijk in het geheim in staat van beschuldiging zou zijn gesteld. De autoriteiten hebben 2 miljoen dollar uitgeloofd voor informatie over hun verblijfplaats. Volgens de televisiemaatschappij ABC zijn de vermeende terroristen in Iran, Libanon en Libië.

Niet bekend

De Amerikaanse autoriteiten beginnen dezer dagen een advertentiecampagne in Amerikaanse en buitenlandse kranten waarin de lezers op de uitgeloofde beloning worden geattendeerd. Een advertentie toont een paar babyschoentjes en de tekst: “2 miljoen dollar zullen baby Demetra niet terugbrengen. Maar ze kunnen misschien haar moordenaars voor de rechter brengen.” De baby en haar moeder waren onder de slachtoffers van de aanslag op het Amerikaanse vliegtuig in 1986.

De Libanese regering heeft de jacht op ontvoerders van Amerikaanse gijzelaars afgekeurd. Minister Mohsen Dalloul onderstreepte dat het Westen had beloofd de ontvoerders ongemoeid te laten in ruil voor de vrijlating van de gijzelaars. Volgens de Amerikaanse krant The Washington Post heeft de Franse regering op het laatste moment afgezien van deelneming aan de Amerikaanse advertentiecampagne uit vrees voor terroristische wraakoefeningen. (AP, Reuter)