Resultaten Sperwer licht verbeterd

De resultaten van de Sperwer Groep, een keten van zelfstandige ondernemers in de levensmiddelenbranche, lagen per eind september iets boven het verwachte niveau.

De omzetontwikkeling bleef iets achter op de prognose. Op groothandelsniveau werd een omzet bereikt van 642 miljoen gulden, 11,2 procent meer dan in dezelfde periode van 1991.

De winst vóór belastingen en vóór uitkering van een bonus aan de ondernemers van Sperwer beliepen 18,4 miljoen gulden, 9,8 procent meer dan in dezelfde periode van 1991. Dat de omzet achterbleef kwam vooral door het niet of in een later stadium openen van een aantal nieuwe vestigingen. Voor geheel 1992 verwacht Sperwer dat een en ander zich overeenkomstig de voorgaande periode zal blijven ontwikkelen, zij het dat door kostenstijging en druk op de marges de resultaten mogelijk enigszins naar beneden moeten worden bijgesteld.