New Europe naar strafbankje beurs

De op de parallelmarkt genoteerde aandelen en warrants van New Europe Hotels worden door het beursbestuur verbannen naar het niet-officiële gedeelte van deze markt, het zogenoemde strafbankje.

Hiertoe is besloten omdat de onderneming in gebreke is gebleven halfjaarcijfers over 1992 te publiceren.

Volgens een woordvoerder van de effectenbeurs had de onderneming reglementair vóór 1 november met halfjaarcijfers moeten komen. New Europe werd begin 1991 op de parallelmarkt geïntroduceerd. In dat jaar werd een verlies gerapporteerd van 8,6 miljoen gulden. De onderneming bezit hotels in Tsjechoslowakije, Polen, Hongarije en in het vroegere Oost-Duitsland. Ook voor 1992 is verlies voorzien. In oktober verklaarde de directie dat de halfjaarcijfers medio oktober gereed zouden zijn.