Kwartaalwinst Hoechst valt 19 procent terug

Het Duitse chemieconcern Hoechst heeft in het derde kwartaal van dit jaar een winst voor belastingen behaald van 406 miljoen mark.

Dat is achttien procent minder dan in het derde kwartaal van vorig jaar. De kwartaalomzet verminderde met zeven procent tot 10,7 miljard mark, zo heeft Hoechst vandaag bekendgemaakt. Het chemieconcern wijt de verslechtering van het resultaat, die zich ook in de eerste helft van dit jaar voordeed, aan de daling van de prijzen in de chemiesector en aan de negatieve invloed van wisselkoersveranderingen. Verder vertoonde de omzet geen volumegroei.

Over de eerste negen maanden van dit jaar is de winst voor belastingen uitgekomen op 1,54 miljard mark, negentien procent minder dan in dezelfde periode van het afgelopen jaar. De omzet nam met twee procent af tot 34,2 miljard mark (38.5 miljard gulden).