Kinderen protesteren

De kinderen van groep 7a van basisschool De Bron in Lelystad protesteren. Dat heeft hun juf hen gevraagd. Ze mochten van de juf zelf weten waartegen ze protesteerden. Als ze maar ergens tegen waren. Tegen het kappen van bomen in het Braziliaanse regenwoud bij voorbeeld. Maar de kinderen mochten ook ergens voor zijn. Vier meisjes vonden bij voorbeeld dat er meer Ronald MacDonaldhuizen moeten komen. Dat zijn huizen bij een ziekenhuis waar ouders kunnen logeren als hun kind lang in het ziekenhuis moet liggen. Hieronder staan vier protesten van groep 7a afgedrukt.

Help de olifant!

We moeten geen ivoren beeldjes meer kopen, want dan verdienen de stropers niets, en gaan ze ook niet niet meer stropen. En er moeten ook meer mensen komen die de olifant helpen tegen de stropers.

Er moeten ook meer beschermde natuurgebieden komen, dat ze sneller een grote familie kunnen worden.

En als ze dan toch gaan stropen, maken ze de olifant niet dood, maar moeten ze met een slaappistool schieten en het ivoor eraf halen.

En als die beeldjes toch verkocht worden, moeten we ze niet kopen!

PIETER, ERWIN en FLORIS

Op paarden overstappen

Auto's zijn slecht, want er komt rookgas uit. En er is benzine voor nodig. Dit zijn cultuurauto's. Maar paarden zijn natuurdieren. Toen wij er nog niet waren, was er een mooi landschap. Dat hebben wij omgekapt. Toen zijn er veel dieren uitgestorven of dakloos geworden. We kunnen beter weer op dieren overstappen, op paarden dus, want dat is een beter vervoermiddel dan de auto.

Dus rij op paarden en niet in auto's.

Hup met de paarden, weg met de auto's!

WANDA, TALIEN en MEREL

Vandalisme is kinderachtig

De oudere mensen worden de dupe van vandalisme. Ze worden bedreigd, neergestoken, gechanteerd, doodgestoken of beroofd. Er worden vuilnisbakken omgetrapt en bushokjes ingeslagen en telefooncellen vernield. En dat moet afgelopen zijn.

LOES en EVELINE

Kindermishandeling

Kinderen worden geschopt, geslagen en gestompt. Ze worden in kasten opgesloten. En ze worden misbruikt en krijgen weinig eten. Ze hebben een opvangtehuis voor deze kinderen. En een kindertelefoon.

Wij vinden dat zwak, want:

Kindermishandeling is zwak.

SUZAN, JILL en NELLEKE