Foto: ROTTERDAM - Hoewel de politie het verbood, ...

Foto: ROTTERDAM - Hoewel de politie het verbood, heeft hypnotiseur en illusionist Rasti Rostelli gisteren heimelijk zijn jaarlijkse "verjaardagsstunt' toch uitgevoerd: geblinddoekt en met rijksdaalders op zijn ogenleden geplakt per auto door het Rotterdamse spitsverkeer rijden.

Rostelli, die voor de truc de geest van een voor hem rijdende chauffeur zegt af te tappen, werd opgewacht door wijkagent R. Ros (“Wij zijn kennelijk part of the show”) en drie collega's, die hem verboden achter het stuur van zijn gitzwarte Pontiac plaats te nemen. Rostelli nam daarop “om handgrijpelijkheden te voorkomen” met blinddoek plaats naast een chauffeur, die hij instructies gaf. Toen de politie vertrokken was, zette de magiër zich alsnog geblinddoekt achter het stuur en loodste zijn auto door de binnenstad en de Maastunnel. (Foto NRC Handelsblad / Leo van Velzen)