Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Handel

De dood van Superman enorm verkoopsucces

NEW YORK, 20 NOV. De dood van de Amerikaanse stripheld Superman is een enorm verkoopsucces. Het deze week uitgebrachte jubileumstripboek, waarin de onoverwinnelijk geachte Superman door zijn tegenstander Doomsday wordt omgebracht, heeft alle verkoopresultaten van andere dit jaar uitgebrachte stripbladen in de VS gebroken. Het boek verscheen afgelopen in een oplage van 3 miljoen exemplaren woensdag en is nu al uitverkocht. De tweede druk is na het weekeinde te koop.

Het overlijden van Superman is door strip-uitgeverij DC (die onder meer ook Batman uitgeeft) bedacht als verkoopstunt. DC wil Supermans al te brave superheld-imago veranderen, omdat de verkopen de laatste jaren zijn ingezakt. Volgend jaar zal Superman herrijzen met een ander, naar de uitgever hoopt, commercieel aantrekkelijker imago. Lezers kunnen ook een speciale rouwband kopen om Supermans dood zichtbaar te gedenken. (AP)