Slachtoffer schietpartij niet gedood door politie

SCHARMER, 19 NOV. Sectie op het lichaam van de 42-jarige autohandelaar H.S. die dinsdagmorgen vroeg in het Groningse Scharmer om het leven kwam bij een schietpartij, heeft niet kunnen uitwijzen dat hij gedood is door politiekogels.

S. is door meerdere kogels geraakt en is ten gevolge van boedverlies overleden. Volgens een politiewoordvoerster is uit de aard en het aantal van de wonden vastgesteld uit welk wapen die zijn afgevuurd. Het betrof hier geen vuurwapen dat door de politie wordt gebruikt. Uit sectie op het stoffelijk overschot van de 34-jarige verdachte/slachtoffer uit Winschoten is evenmin vast komen te staan dat hij getroffen is door een kogel uit een vuurwapen van de politie. Maar bij een deel van de wonden kan dit echter niet geheel worden uitgesloten. De rijksrecherche stelt hiernaar een nader onderzoek in.

In de woning van de 34-jarige Winschotenaar is gisteravond huiszoeking verricht, waarbij een aantal vuurwapens en een hoeveelheid munitie werd aangetroffen. De wapens worden vooralsnog niet in verband gebracht met de schietparij. De man uit Winschoten, een bekende van de politie, werd getroffen “door een handvol kogels” , aldus de woordvoerster van de politie. Door wie hij dan wel beschoten is, is onduidelijk. Ook het motief voor de schietpartij is nog onbekend. Het recherchebijstandsteam dat de schietpartij onderzoekt, gaat ervan uit dat er meerdere betrokkenen waren.

De bewoner van de boerderij aan de Hoofdweg in Scharmer, de 42-jarige autohandelaar H.S., werd dinsdagmorgen half vijf opgewacht door een of meerdere overvallers toen hij uit huis stapte. Zijn vrouw hoorde stemmen en schoten en belde ogenblikkelijk de politie. Toen de die arriveerde, lag S. volgens hen op het erf. De politieagenten werden beschoten en vuurden één of twee keer terug.

Na de schietpartij troffen zij de 34-jarige Winschotenaar dood aan met een UZI machinegeweer, een pistool en een gordel munitie, op de achterbank van de personenauto van de autohandelaar. De politie sluit niet uit dat roof het motief is geweest. S. had dinsdag enkele tienduizenden guldens op zak, die overigens niet zijn meegenomen.