Sampras eerste halve finalist in Frankfurt

FRANKFURT, 19 NOV. Pete Sampras, de kampioen van vorig jaar, heeft zich als eerste geplaatst voor de halve finales van het ATP-wereldkampioenschap. De Amerikaan versloeg Stefan Edberg in drie sets, 6-3, 3-6, 7-5 en had al een overwinning tegen Becker op zak. Becker zelf won van Petr Korda (6-4, 6-2), die vermoedelijk met alleen het startgeld van honderdduizend gulden Frankfurt zal verlaten.

Sampras en Edberg gebruikten bijna een uur minder dan Courier en Krajicek, maar boden veel meer aantrekkelijk tennis. Er was ruimte voor rallies, hoewel de servicekracht van beiden ook niet te verwaarlozen is. “Het zijn altijd leuke partijen tussen Stefan en mij”, vond Sampras. “Ik heb anderhalve set goed gespeeld, maar daarna was hij er plotseling weer helemaal. Wij kunnen allebei behoorlijk uit de voeten op deze baan. Becker vond hem tamelijk langzaam, Courier tamelijk snel, ik vind hem er tamelijk tussenin.”

Becker is geen liefhebber van nachtwerk op de baan en trof het dat Korda, net als in zijn eerste partij tegen Edberg, slecht begon. De lieveling van het publiek hield de massa van de toeschouwers tot diep in de nacht op hun stoelen voor een demonstratie van krachttennis. Hij benutte de service-break uit de eerste game degelijk voor het binnenhalen van de eerste set maar kreeg in de volgende reeks wat moeilijkheden met de eigen opslag. Het verschil was dat Becker op die moeilijke momenten nog wat extra-kracht kon aanspreken en Korda niet, 6-4, 6-2 in anderhalf uur.