Halfjaarresultaat Samas duikelt flink

De winst van kantoorinrichter Samas is in de eerste helft van het op 1 april begonnen boekjaar ten opzichte van dezelfde periode van 1991/92 gezakt van 4,6 miljoen naar 2 miljoen gulden.

Samas verwacht dat in het tweede halfjaar “de netto winst fors hoger” zal liggen dan in de eerste zes maanden. Het resultaat over 1992/1993 zal “zich daardoor kunnen ontwikkelen in de richting van het niveau van het vorige boekjaar.” Toen werd netto 12,4 miljoen gulden verdiend.

De omzet kwam in de eerste zes maanden op 300 miljoen tegen 331 miljoen gulden in de eerste helft van het voorgaande boekjaar. Door de omzetdaling stond de ontwikkeling van het bedrijfsresultaat in de eerste zes maanden onder druk. Het bedrijfsresultaat zakte met 28 procent van 15,8 naar 11,4 miljoen gulden. Het negatieve saldo van financiële baten en lasten steeg door lagere resultaten uit deelnemingen van 3,6 miljoen naar 4,7 miljoen, waardoor het resultaat vóór belastingen uitkwam op 6,7 miljoen tegen vorig jaar 12,3 miljoen gulden.