Grafiek Nu 5

Van 22 nov t/m 10 jan. Di t/m za 11-17u, zo 12-17u. Oude Drift 1, Laren. Inl 02153-15656.

Ruim 230 jonge grafici zonden hun werk in voor "Grafiek Nu', de grote Nederlandse grafiekwedstrijd die dit jaar voor de vijfde keer gehouden wordt. Van de 19 geselecteerde kunstenaars wees de jury drie winnaars aan, die elk een prijs van f 6000,- krijgen: Antje Veldstra uit Groningen, Vincent van Ojen uit Deurne en Rolf Weijburg uit Utrecht. De prijswinnaars exposeren hun werk samen met jonge talenten als Xandra Donners, Eric Levert en Nelleke Zandwijk als ook met oudere collega's. Tevens zijn in het museum tachtig bladen van meesters uit de 15de eeuw tot en met heden te zien: Rembrandt, De Toulouse Lautrec, Picasso, Matisse, Johns en Kelly komen aan de orde. Aan zestien Nederlandse grafici werd gevraagd welke meesters van invloed zijn geweest op hun eigen werk. Zo noemt Dirkje Kuik Hercules Seghers (1589-vòòr 1638) als grote inspiratiebron voor haar etsen. Veel van de tentoongestelde grafiek is te koop en ook het publiek komt in aanmerking voor een prijs.