Directeur basisschool verdacht van ontucht

AMSTERDAM, 19 NOV. De directeur van de Amsterdamse basisschool Rosj Pina is gearresteerd op verdenking van ontucht met een leerling van zijn school. Het bestuur van de Stichting Joodse Scholengemeenschap heeft dit vandaag bekendgemaakt.

De directeur, die meer dan tien jaar aan de basisschool verbonden was, werd het afgelopen weekeinde in een zwembad gesignaleerd met de leerling. Omstanders meenden dat er sprake was van ontoelaatbare handelingen van de directeur met het meisje. Zij waarschuwden de politie, die de man arresteerde.

De man, die inmiddels weer op vrije voeten is, is onmiddellijk ontslagen. Dit deelde de voorzitter van het bestuur van de Stichting Joodse Scholengemeensachp, drs. B. van Gelder, desgevraagd mee. De adjunct-directrice heeft de leiding van de school voorlopig overgenomen.

De rijkspolitie in Amsterdam onderzoekt nu of er meer leerlingen bij de zaak betrokken zijn. Van Gelder: “We hebben niet de indruk dat er meer gevallen van ontucht zijn op de basisschool Rosj Pina. Maar wij houden uiteraard onze oren en ogen goed open. Ik kan niet voor honderd procent garanderen dat het gaat om een geïsoleerd geval. Het zou kunnen dat een kind er niet over durft te vertellen.”

De basisschool Rosj Pina wordt bijgestaan door een team van deskundigen van diverse hulpverleningsinstanties. Leerlingen, leerkrachten, ouders en de Inspectie van het Onderwijs zijn inmiddels op de hoogte gesteld van de arrestatie.

Volgens Van Gelder moet voorkomen worden dat er paniek uitbreekt op de basisschool. “We willen normaal doorgaan en functioneren. Het klinkt bizar, maar de man was een goede directeur. Hij is met uitstekende papieren bij ons binnengekomen. Het is enorm spijtig dat dit is gebeurd.”