Bührmann en De Raekt samen in oudpapier venture

Bürmann-Tetterode (BT) en De Raekt Groep verwachten het eens te worden over een joint venture voor de opslag, sortering en bewerking van oudpapier.

Via de dochteronderneming Lignac & Levison van BT en de bedrijven Van Gansewinkel en Boon van De Raekt wordt een gelijk belang in de joint venture genomen, zo hebben de twee ondernemingen bekendgemaakt.

Lignac & Levinsom is al jaren actief op het terrein waarmee de joint venture zich gaat bezighouden. De dochterondernemingen van De Raekt houden zich bezig met verwerking en verwijdering van afval. De drie bedrijven werken al lange tijd samen op het gebied van oudpapier. BT en De Raekt verwachten met hun samenwerking een bijdrage te leveren aan een stabilisering van de markt voor oudpapier. Ze gaan er van uit dat zij via hun joint venture de gemeenten, bedrijven en instellingen gedurende een langere tijd vaste prijzen kunnen garanderen voor het ophalen van oudpapier. De joint venture zal het bewerkte oudpapier niet alleen aan BT, maar ook aan derden leveren.