A-Line neemt toch belang in Tritech

Het automatiseringsbedrijf A-Line Technologies heeft een belang van tachtig procent genomen in het Belgische Tritech.

Dat heeft directievoorzitter Nina Brink-Aka, oud-bestuurder bij Newtron, gisteren verklaard. Ise International, een Franse branchegenoot, neemt een belang van twintig procent.

A-line wilde Tritech al eerder deze maand overnemen, maar dat ging niet door omdat de financiële basis bij het Belgische bedrijf toen ontbrak. Nu dit is geregeld, zullen de activiteiten van Tritech worden ondergebracht in een nieuwe vennootschap waarvan de aandelen verdeeld worden tussen A-Line en Ise.

A-Line beschouwt de activiteiten van Tritech als een goede aanvulling op het eigen pakket. Door de overneming wil het bedrijf de gehele automatiseringsmarkt in de Benelux bedienen. A-Line komt met een kapitaalstorting om het eigen vermogen van Tritech naar 200 miljoen Belgische frank te tillen, Ise stelt geen kapitaal beschikbaar.