Verlies Graf

De twee Masters-toernooien leveren de Duitse tennisfans vooralsnog louter teleurstelling op.

In Frankfurt verloor Becker van Sampras, in New York ging Steffi Graf onderuit tegen Lori McNeil. Becker krijgt nog een herkansing, Graf niet. Bij de vrouwen wordt volgens een knock out-systeem gespeeld. Graf, de nummer twee van de wereld, werd overrompeld door de zestien plaatsen lager geklasseerde McNeil. De Amerikaanse wilde van geen opgeven weten. In de eerste set maakte ze een achterstand van 4-0 ongedaan. In de tiebreak had ze geen moeite meer met Graf, die negentien missers produceerde: 7-1. In de tweede set leidde de Duitse met 4-2. De laatste vier games waren voor McNeil: 6-4.

“De mooiste overwinning uit mijn carriere”, juichte de 28-jarige McNeil. Haar coach Wilkerson overdreef: “Lori houdt van extremen. Ze heeft nog wel eens moeite om zich volledig op een partij te focussen. De ene dag wint ze van Jezus Christus, de andere verliest ze van de duivel.” “Ik heb haar geen moment onderschat”, aldus Graf die alle negen eerder gespeelde wedstrijden tegen McNeil had gewonnen. De agressieve speelstijl van de Amerikaanse serve-volley-speelster werd de viervoudig Masters-kampioene te veel.