Ontslagen bij het Nationale Toneel door bezuiniging

DEN HAAG, 18 NOV. Het Nationale Toneel moet begin volgend jaar een aantal medewerkers ontslaan. Er wordt ook geen jeugdtheater meer geprogrammeerd. Op de begroting van 9,5 miljoen bezuinigen rijk en gemeente per 1 januari 1993 gezamenlijk 950.000 gulden, per 1 januari 1994 1,25 miljoen. Van die 950.000 gulden zijn er 650.000 afkomstig van de gemeente en 300.000 van het rijk.

ER zullen ontslagen vallen in zowel de technische en administratieve sectoren als onder de acteurs, aldus woordvoerder Ton van de Langkruis, maar om hoeveel ontslagen het gaat, wordt pas begin volgend jaar bekend. Een vermindering van het aantal produkties is volgens bijna onvermijdelijk. Herman Frank, die dit seizoen solovoorstellingen van het jeugdtheater zou geven, speelt nu mee in de voorstellingen voor volwassenen.