Onderzoek dood door politiekogel

SCHARMER, 18 NOV. De rijksrecherche is begonnen met een onderzoek naar de schietpartij in het Groningse Scharmer bij Hoogezand, waarbij gistermorgen twee mannen werden doodgeschoten. De recherche onderzoekt of een slachtoffer mogelijk is gedood door politiekogels. De slachtoffers zijn een 42-jarige tweedehands-autohandelaar uit Scharmer en een 34-jarige man uit Winschoten. De laatste is veroordeeld geweest voor geweldsdelicten, aldus een politiewoordvoerster.

Gistermorgen half vijf hoorde de vrouw van het eerste slachtoffer op het erf van hun woonboerderij schoten en stemmen op het moment dat haar man buiten liep. De vrouw belde ogenblikkelijk de politie. Toen twee agenten arriveerden zagen zij een man liggen op het erf. De auto van de agenten werd zes keer beschoten. Drie kogels troffen de stoel van de bijrijder, de voorruit en het spatbord. De politieagenten vuurden zelf één à twee kogels af. Later werd de 34-jarige Winschotenaar dood aangetroffen op de achterbank van de Golf van het eerste slachtoffer. De man had een automatisch Uzi-geweer, een pistool en een gordel met patronen bij zich. Wat zijn bedoeling was, is onbekend. De politie sluit niet uit dat er een tweede overvaller was, maar heeft hiervoor op dit moment nog geen nadere aanwijzingen. Vandaag wordt in Groningen sectie verricht op beide stoffelijke overschotten.