Kwartaalverlies MGM loopt nog op

Het verlies van de Amerikaanse filmmaatschappij MGM, sinds mei van dit jaar eigendom van de Franse bank Crédit Lyonnais, is over het derde kwartaal uitgekomen op 79,8 miljoen dollar.

In hetzelfde kwartaal een jaar geleden was het verlies 73,3 miljoen dollar. Het negatieve bedrijfsresultaat daalde van 52,5 tot 27,2 miljoen dollar. Crédit Lyonnais werd eigenaar van MGM na een langdurig juridisch gevecht met de omstreden Italiaanse zakenman Giancarlo Parretti, die MGM eind 1990 overnam, liet zich daarbij financieren door Crédit Lyonnais Bank Nederland.

De filmproduktie-activiteiten, die tijdens de periode dat Paretti de leiding had, vrijwel tot stilstand kwamen, zijn al redelijk op gang gekomen. De omzet steeg van 202,2 miljoen dollar in het derde kwartaal van vorig jaar tot 228,5 miljoen. Over de eerste negen maanden van het jaar steeg de omzet van 703 tot 722,3 miljoen dollar. Het verlies verminderde over die periode van 233,2 tot 193,5 miljoen dollar terwijl het bedrijfsresultaat 79,4 miljoen dollar negatief was in vergelijking met 110,9 miljoen dollar negatief in de eerste negen maanden van 1991.