Vertrekbonus voor medewerkers Uni Storebrand

De werknemers van de grootste Noorse verzekeringsmaatschappij Uni Storebrand die vrijwillig opstappen, krijgen drie maanden loon mee naar huis.

Verder kunnen ze nog gedurende twee jaar tegen een lage rente geld lenen van de verzekeraar, die sinds augustus onder curatele staat van de Noorse overheid.

Met deze maatregelen hoopt de verzekeraar een reorganisatie door te voeren nadat in augustus de betalingsverplichtingen niet meer konden worden nagekomen. De werknemers moeten nog dit jaar laten weten of ze gebruik willen maken van het aanbod.

Uni Storebrand kwam in moeilijkheden toen een poging mislukte om de Zweedse branchegenoot Skandia over te nemen. De overheid greep toen in om een faillissement te voorkomen waarbij de polishouders de dupe zouden worden.