Van Besouw rekent op verlies

Tapijt- en kunststoffenfabrikant Van Besouw zit in de problemen. Het bestuur verwacht 1992 af te moeten sluiten met een negatief resultaat.

Nog dit jaar zullen belangrijke efficientieverbeteringen in de organisatie worden doorgevoerd. Dit leidt tot een nog onbekend verlies van arbeidsplaatsen met een aantal gedwongen ontslagen. Van Besouw heeft dit dinsdag bekendgemaakt.

Het is voor de tweede keer dat Van Besouw dit jaar de prognose moet bijstellen. Eind augustus bleek de halfjaarwinst te zijn gezakt van negen ton tot drie ton en werd een belangrijk lagere, maar positieve, jaarwinst in het vooruitzicht gesteld. Vorig jaar behaalde Besouw nog een winst van 2,3 miljoen gulden.

Dat de rode cijfers nu in zicht komen wijt bestuurder drs. F.H.M. de Ruijter aan de aanhoudend tegenvallende afzetmogelijkheden op de tapijtmarkten in binnen- en buitenland. Met name de afzet van kamerbreedtapijt is daardoor gestagneerd. Hij kon niet zeggen hoeveel arbeidsplaatsen verloren zullen gaan en evenmin hoeveel gedwongen ontslagen daarbij zullen vallen. Hij gaf wel aan dat de maatregelen in de vestigingen te Goirle en Moordrecht zullen plaatsvinden. Bij Van Besouw werken in totaal driehonderd mensen.