Scholieren ontvoeren een vriendin

AMSTERDAM, 17 NOV. Twee veertienjarige vriendinnen hebben tegenover de Amsterdamse politie bekend dat zij vorige week donderdag een even oude ex-vriendin hebben ontvoerd, beroofd en mishandeld. Dat heeft de Amsterdamse politie gisteren bekendgemaakt.

Volgens de politie zou het motief van de daders zijn geweest dat het slachtoffer zou hebben rondverteld dat één van de meisjes drugs gebruikte. Zij schakelde de hulp in van een mede-scholiere, die tijdelijk bij haar woonde om het slachtoffer hiervoor te straffen.

Het duo nam hun leeftijdgenote mee naar het Oosterpark “om de problemen uit te praten'. Daar propten ze haar mond vol met wc-papier, sneden haar polsen door en gingen aan de haal met haar schoenen, jas en horloge.

Het slachtoffer werd opgemerkt door een groep passerende jongens die haar naar een arts brachten. In het ziekenhuis kreeg het meisje elf hechtingen in beide polsen.

Rechercheurs van de Jeugd- en Zedenpolitie kregen donderdagavond de opdracht de zaak uit te zoeken. Dit resulteerde de ochtend daarna in de arrestatie van de twee verdachten. Eén van de meisjes droeg op het moment van de aanhouding de sportschoenen van het slachtoffer.

De twee vriendinnen besloten al begin vorige week het slachtoffer op gewelddadige wijze aan te pakken. De spullen die daarvoor nodig waren, een schaar, sjaal en wc-papier werden dinsdag in een tas gedaan. De twee verdachten zijn gisteren voor de Officier van Justitie geleid.