Neways snijdt in personeelsbestand

Neways Electronics International gaat snijden in het personeelsbestand.

In de eerste plaats is voor Connection Technology bij de Haarlemse rechtbank het faillissement aangevraagd. Dit kost 55 mensen hun baan. Bovendien wordt collectief ontslag aangevraagd voor 47 medewerkers van Neways Leeuwarden. Daarmee komt het totale personeelsbestand van Neways uit op 547. Dit heeft de onderneming maandag bekendgemaakt.

Begin september ging Neways nog uit van een nettowinst voor geheel 1992 tussen de twee en drie miljoen gulden. Door de voorzieningen die nodig zijn voor de reorganisatie verwacht de directie nu niet meer dan een bescheiden positief nettoresultaat. Het faillissement van Connection Technology is volgens Neways een gevolg van “de slechte situatie in de electronische industrie”.