Dutch Masters

Door het meespelen van Richard Krajicek in Frankfurt is het Nederlandse Masterstoernooi, dat morgen in Amsterdam begint, sterk gedevalueerd.

De beste Nederlandse tennisser had toegezegd te zullen meedoen. De organisatie van het toernooi stelde gisteren de loting van het mannentoernooi met een etmaal uit, omdat ze hoopt op de valreep een andere topspeler - Haarhuis, Siemerink en Eltingh - te kunnen strikken. Siemerink verblijft in Nederland. De andere twee zijn op vakantie. Michiel Schapers is voorlopig de enige speler uit de internationale top honderd die in Amsterdam meespeelt.

Bij de vrouwen werd gisteren wel geloot. De indeling van de eerste ronde: Schultz bye, Hopmans - Boogert, Muns bye, Wegink - Kiene, Hoogendoorn - Schilder, Rottier bye, Oremans - Bakkum, Bollegraf bye.