Duitse filmprijs voor Ian Kerkhofs debuut "Kyodai'

AMSTERDAM, 17 NOV. De Nederlandse speelfilm Kyodai Makes the Big Time van Ian Kerkhof heeft op het 41ste filmfestival van Mannheim de Josef von Sternbergprijs gewonnen.

Aan deze prijs, bestemd voor de film “met de meest vernieuwende verhaalstructuur”, is een geldbedrag van 10.000 DM verbonden. De hoofdprijs ging in Mannheim naar de Oekraïense produktie For Crazies Only van Arvo Iho.

Eerder werd de film van Filmacademieleerling Kerkhof tijdens de Nederlandse Filmdagen al met twee Gouden Kalveren onderscheiden, waaronder die voor de beste lange speelfilm. Eerdere winnaars van de Von Sternbergprijs, die volgend jaar omgedoopt wordt tot Rainer Werner Fassbinderprijs, waren onder meer Werner Schroeter, Johan van der Keuken, Jim Jarmusch en Agnès Varda.