Vier skinheads aangehouden in Rotterdam

ROTTERDAM, 16 NOV. In de nacht van zaterdag op zondag zijn in het centrum van Rotterdam vier skinheads gearresteerd, die in een café het interieur hadden vernield en enkele bezoekers hadden verwond. Volgens een woordvoerder van de politie is er geen verband met de ongeregeldheden van vrijdagnacht, toen allochtone jongeren wraak wilden nemen op skinheads in Zevenkamp, die eerder een Marokkaan hadden afgetuigd. Diezelfde nacht werd een Surinaamse jongen van 14 jaar doodgestoken.

De schermutselingen ontstonden zondagmorgen toen skinheads een groepje jongeren op het Eendrachtsplein lastig vielen en met een mes bedreigden. De jongeren vluchtten een café aan de Oude Binnenweg in. Ook een achttal skinheads ging naar binnen. Daar vernielden zij glaswerk, een ruit en een binnenmuur. Hierbij liepen bezoekers van het café en de skinheads zelf verwondingen op.

De vier skinheads die de politie vervolgens heeft gearresteerd, zijn volgens een woordvoerder bereid de schade te betalen. Twee van de arrestanten komen uit Rotterdam, twee uit Ridderkerk.

Later in de ochtend dreigde de onenigheid te worden voortgezet op de afdeling spoedeisende hulp van het ziekenhuis Dijkzigt. Het verplegend personeel slaagde erin de partijen te scheiden en na elkaar te behandelen.

De woordvoerder van de politie stelt dat het “niet ging om een extremistische of racistische rel”. “Elk weekeinde vallen in het centrum wel ergens een paar klappen. Het incident van zondagmorgen hoorde daarbij”, aldus de woordvoerder.

Een verdachte van de steekpartij van vrijdagnacht is inmiddels aangehouden.