Richard Krajicek heeft gisteren het European ...

Richard Krajicek heeft gisteren het European Community Championship in Antwerpen op zijn naam gebracht.

In de finale van het ECC-toernooi, waar dit jaar voor het eerst punten te verdienen waren voor de wereldranglijst, versloeg hij de Australiër Mark Woodforde in twee sets: 6-2, 6-2. Zaterdag was hij in drie sets (4-6, 6-4, 7-5) de meerdere van de Amerikaan Jim Courier, de nummer één van de wereld.

Dankzij de toernooi-overwinning (na Hongkong in 1991 en Los Angeles dit jaar, de derde in zijn carrière) en de bonuspunten die hij kreeg voor de overwinningen op twee top-tienspelers (Petr Korda in de kwartfinale, Courier in de halve eindstrijd) maakte hij een sprong van de dertiende naar de tiende plaats van de ranglijst.

Omdat Ivan Lendl (liesblessure) en Andre Agassi (dijbeenblessure) hadden afgezegd, verwierf hij zich een plaats in het ATP-wereldkampioenschap tennis met 2,5 miljoen dollar aan prijzengeld, waar vanaf morgen in Frankfurt de beste acht beschikbare spelers van de wereld om strijden.

De top tien ziet er na Antwerpen als volgt: 1. Courier, 2. Edberg, 3. Sampras, 4. Ivanisevic, 5. Chang, 6. Korda, 7. Becker, 8. Lendl, 9. Agassi, 10. Krajicek.