Defensie: militair niet uitsluiten van verzekeringen

DEN HAAG, 16 NOV. Het ministerie van defensie wil op korte termijn een gesprek met verzekeringsmaatschappijen om na te gaan waarom Nederlandse militairen in Cambodja en Joegoslavië van bepaalde verzekeringen worden uitgesloten.

Enkele maatschappijen, waaronder UAP verzekeringen, willen vanaf 1 maart een uitzonderingsclausule hanteren voor militairen die naar gevaarlijke regio's worden uitgezonden. Het gaat voornamelijk om bijverzekering voor hypotheken met levensverzekering. Defensie heeft de Nederlandse Vereniging van Levensverzekeraars al laten weten dat de veiligheid van de militairen geen aanleiding mag zijn om hun polisvoorwarden te veranderen. Defensie is niet van plan om bij te verzekeren. Voor de militairen zijn volgens Defensie adequate regelingen getroffen bij uitzending.