DE KONINKLIJKE BONS VAN TOKIO

De afspraak die al lang geleden met een restaurant in Tokio was gemaakt gaat niet door. Peter Hugo en Christina Hance blijven gewoon thuis en lopen nu elk 5000 Engelse ponden mis. Peter en Christina zouden naar Tokio vliegen en zich daar in een restaurant twee weken lang ongedwongen tussen de gasten begeven. Peter en Christina lijken namelijk sprekend op Prins Charles en Lady Di.

Het ziet er somber uit voor de koninklijke "lookalikes', aldus Susan Scott die het grootste "Rent-a-Royal' bureau van Engeland heeft. Nu de koninklijke familieproblemen en vakantiekiekjes zelfs de netste kranten halen, raken de koninklijke dubbelgangers werkloos. In Japan is men diep geschokt door alle onthullingen en ziet men de Engelse koninklijke familie niet langer als reclame. Zelfs Jeannette Charles die koningin Elizabeth II doet heeft de bons van Tokio gekregen en naar Cathy Burden, een freelance journaliste die 350 pond per dag verdiende door zich als de Duchess of York te verhuren wordt niet meer gevraagd.

Alleen in Duitsland heeft men, naarmate de onthullingen toenemen, steeds meer belangstelling voor namaak-royalty. Maar dat is, zegt Susan Scott, alleen om ze uit te lachen.

Een recept voor pommes duchesse, een klassieke aardappelpuree, die zó gegeten kan worden, maar waarvan ook met behulp van een garneerspuit rolletjes gespoten kunnen worden die vervolgens in frituurvet gebakken sjieke aardappelkroketjes worden.

1000 gram aardappelen

50 gram boter

2 eierdooiers

1 deciliter room

zout, peper, nootmuskaat

Kook de bloemige aardappelen gaar in gezouten water. Giet ze af en stoom ze droog. Wrijf de aardappelen door een zeef. (Gebruik nóóit de keukenmachine om aardappelpuree te maken. Dan krijg je een soort behangplaksel). Houd de aardappelpuree warm en roer er de room, boter, peper, nootmuskaat en het zout door. Klop tenslotte de eierdooiers door de puree.

Eventueel kan door deze puree ook nog wat geraspte Parmezaanse kaas of fijngehakte kervel geroerd worden.

    • Anne Scheepmaker