Stork neemt groot belang in Belgisch bedrijf Mec

NAARDEN, 14 NOV. Stork (machinebouw en industriële dienstverlening) neemt een belang van 75 procent in het Belgische bedrijf Mercantile Engineers and Contractors (MEC) dat actief is in de bouw en het onderhoud van procesindustrieën.

De verkoper van het Belgische bedrijf is Mercantile-Béliard in Antwerpen. Gimvindus, de industriële tak van de Gewestelijke Investeringsmaatschapij voor Vlaanderen, neemt het resterende belang voor zijn rekening, zo heeft Stork gisteren bekendgemaakt. Over de koopprijs doet Stork geen mededelingen.

Onderdeel van MEC zijn Limebel in Tessenderlo, Vlaanderen, en TCM in het Waalse Huy. Mec heeft behalve een vestiging in Antwerpen ook bedrijven in Haine St. Paul en Gent. Samen zijn al deze bedrijven goed voor een omzet van 180 miljoen gulden en hebben zij 1.100 werknemers in dienst.

Mec is qua grootte en activiteiten vergelijkbaar met Stork Wescon in Nederland, het belangrijkste onderdeel van de Groep Industriële Nieuwbouw en Onderhoud. De nieuwe aanwinsten zullen deel uitmaken van deze groep. Ook MEC houdt zich bezig met het bouwen en onderhouden van industriële procesinstallaties.

Stork hoopt door deze transactie zijn positie in het Antwerpse haven- en industriegebied te versterken. “Je moet zoals je vroeger de smid op de hoek had, in de buurt van grote industriële centra zitten”, aldus een woordvoerder bij Stork. De onderneming kan zo ook de vestigingen van haar grote klanten (onder meer oliemaatschappijen) in Antwerpen en omgeving bedienen.