Nieuw luchtvaart-concern in VS

De malaise in de wereldluchtvaart is voor twee Amerikaanse beleggers geen belemmering om een nieuwe luchtvaartmaatschappij op te richten.

Donderdag werd in Dallas, Texas, bekend dat van 1 januari volgend jaar af de nieuw opgerichte luchtvaartmaatschappij UltrAir binnenlandse diensten zal onderhouden tussen Houston, New York, Washington en Los Angeles.

UltrAir beschikt over tien Boeing-727 toestellen en zal zich uitsluitend op het zakenverkeer richten. De geleasde vliegtuigen bieden normaal gesproken plaats aan 150 tot 170 passagiers, maar bij de nieuwe maatschappij worden de toestellen zo comfortabel ingericht dat ze hooguit 101 passagiers kunnen meenemen.

De maatschappij denkt met 35 passagiers per vlucht quitte te spelen en rekent per vlucht op ongeveer 65 passagiers.