Land van Ooit stapt naar rechter

DRUNEN, 14 NOV. Het Brabantse attractiepark Land van Ooit heeft een kort geding aangespannen tegen haar grootste aandeelhouder MKB-Investment. Het Land van Ooit wil de aandeelhouder dwingen haar aandelenpakket te verkopen aan een Brabantse beleggingsgroep, zodat de dreigende sluiting van het attractiepark kan worden afgewend.

Het park is in conflict geraakt met MKB-Investment, een dochter van de ING-bank, omdat MKB weigert de onverwachte verliezen over 1992 aan te vullen. Het zou gaan om enkele honderdduizenden guldens belastingschuld.

Het Land van Ooit heeft inmiddels van de fiscus vijftien dagen de tijd gekregen om orde op zaken te stellen. De verliezen worden veroorzaakt door tegenvallende bezoekersaantallen.

Het personeel van het Land van Ooit heeft de laatste vier weken geen salaris meer ontvangen. Volgens directeur M. Taminiau begint de situatie nijpend te worden, nu MKB-Investment de geldkraan heeft dichtgedraaid. De Brabantse beleggingsgroep is bereid de schuld af te lossen en de salarissen uit te betalen, aldus de directeur.

Taminiau zegt niet te begrijpen waarom MKB-Investments het aandelenpakket niet wil verkopen. “De meest wilde verhalen doen de ronde. Ik heb het vermoeden, dat men op het terrein van het Land van Ooit een ander project wil starten.” MKB-Investment wilde gisteren niets zeggen over de weigering de aandelen te verkopen.

Maandagmorgen vertrekt een ruiter van het Land van Ooit uit Drunen, om vrijdag in Amsterdam aan te komen. Onderweg doet de “Ooiter” alle ING-banken aan die hij tegenkomt. Het kort geding dient vrijdag 20 november voor de rechtbank in Amsterdam.