KNOLSELDERIJ-PREISOEP

Geef er roggebrood met kaas en een groene salade bij en deze soep vormt een complete (zaterdagavond)maaltijd.

Voor 4-6 personen:

1 grote knolselderij

3 preien

2 grote aardappelen (afkokers)

2 eetlepels olie

1 liter melk

2 bouillontabletten

zout en peper

1 fijngesnipperde rode ui

4 eetlepels gesnipperde peterselie

Snijd de selderijknol in plakken en schil ze; was de selderij zo nodig en snijd de plakken in blokjes. Maak de preien schoon en snijd het witte en lichtgroene gedeelte in ringen. Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes.

Verhit de olie en fruit de prei zachtjes circa 10 minuten. Voeg de selderij- en aardappelblokjes, de melk en de bouillontabletten toe. Breng het vocht aan de kook en laat de groenten zachtjes 30-45 minuten koken tot ze helemaal zacht zijn.

Pureer de soep in een foodprocessor en doe hem terug in de pan. Verdun de soep met water tot de gewenste dikte en breng hem op smaak met zout en peper.

Laat de soep weer door en door heet worden en strooi er vlak voor het serveren de ui- en peterseliesnippers over.

    • Irene van Blommestein