Foto: In de Beurs van Berlage in Amsterdam is tot ...

Foto: In de Beurs van Berlage in Amsterdam is tot en met 22 november het beeldverslag te zien van 21 Nederlandse architecten van hun reis door Japan.

Op een groot scherm worden op twintig diaprojectoren in een hoog tempo zestienhonderd lichtbeelden vertoond van gebouwen van onder anderen Isozaki, Koolhaas, Maki, Starck en Tange. Het bombardement van beelden moet een indruk geven van de ervaringen die de Japanreiziger ondergaat. Onder de bogen van de Beurs van Berlage zijn videoschermen opgehangen waarop elke architect afzonderlijk verslag doet van wat hem het meest in Japan heeft getroffen. Adriaan Geuze bij voorbeeld vertelt over de snelwegen en het asfalt in Japan en Jeroen Musch over het Sumoworstelen en de Japanse architectuur. (foto NRC Handelsblad / Maurice Boyer)