Israel keert terug in Ottawa

OTTAWA, 13 NOV. Israel is er gisteren mee akkoord gegaan weer deel te nemen aan de conferentie over vluchtelingen in het Midden-Oosten, die wordt gehouden in het Canadese Ottawa.

De Israelische delegatie trok zich woensdag terug omdat de leider van de Palestijnse delegatie, Mohammed Hallaj, lid zou zijn van de Palestijnse Nationale Raad (PNC), het Palestijnse parlement in ballingschap, dat nauw gelieerd is aan de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie PLO. “Volgens onze informatie is het lidmaatschap van dr. Hallaj van de PNC in 1991 verlopen. Hij is geen lid meer”, aldus een Amerikaanse deelnemer aan de conferentie. Aan de conferentie in Ottawa nemen vertegenwoordigers uit 35 landen deel. De "multilaterale' conferenties over vraagstukken als economische ontwikkeling, milieu, waterverdeling, wapenbeheersing en vluchtelingen hebben tot nu toe weinig opgeleverd. (Reuter/AP)