Heijmans neemt Koops-groep over

Verenigde Heijmans Bedrijven uit Rosmalen heeft meegedeeld dat binnenkort de aandelen zullen worden verworven van Egko Beheer in Wijster, waarvan onder meer deel uitmaken de Bouwgroep Koops en het Bouwbedrijf Koops.

De Koops-groep - eigendom van S. Koops die met de overname onder meer een opvolgingsprobleem oplost - heeft totaal 120 mensen in dienst en had in 1991 een omzet van 35 miljoen gulden. Het familiebedrijf Heijmans is met ongeveer 2.400 werknemers een van de grotere Nederlandse bouwbedrijven. In mei maakte Heijmans bekend dat de winst vorig jaar met 21,5 procent was gestegen van 9,3 miljoen tot 11,3 miljoen gulden, de zesde achtereenvolgende stijging van het jaarresultaat. De winststijging was vooral te danken aan de toegenomen omzet in opgeleverde werken die met vijf procent steeg tot ongeveer 835 miljoen gulden.

Heijmans verklaarde bij die gelegenheid te overwegen om volgend jaar als zelfstandige onderneming een notering aan te vragen aan de Amsterdamse effectenbeurs.